OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK Edegem - CN Morlanwelz  1-3

DATUM 12-02-2007

DOELPUNTEN 8' 0-1 Bezerra Roberto, 15' 1-1 Vincent Roose, 25' 1-2 Bezerra Roberto, 35' 1-3 Dendane Abdessaman

VERSLAG Wedstrijdverslag
Eerste helft
Op de bank zaten: Steven Seedo, Steve Pouwels, Dave Fermont, Seppe Huysmans, Eder Cesar Lima Rocha en Tim Van Aeken
Gekwetst: Rudy Plompen

De geschorste Hugues Trappeniers bekeek de wedstrijd van op de tribune, en zag dat zijn team klaar was om het sterke Morlanwelz niet over zich heen te laten lopen. Morlanwelz van hun kant begonnen erg terughoudend aan de wedstrijd en zij wisten blijkbaar dat Edegem wat goed te maken had tegenover hun supporters. In de competitie hadden wij weliswaar de eerste wedstrijd thuis gewonnen met 6-4 (waartegen dan later klachten werden ingediend door Morlanwelz), maar op Morlanwelz gingen wij tuchtig onderuit met een 12-2 nederlaag. Onder toeziend oog van enkele bondsmensen waaronder bondsvoorzitter Francois De Keersmaeker, commissie Futsal voorzitter Jean-Pierre Notelteirs en bondscoach Benny Meurs, begon Edegem erg gedreven aan de wedstrijd. Edegem nam het spel in handen, en hadden de eerste minuten het overwicht. Zij hadden al in de eerste zeven minuten al op voorsprong kunnen staan, maar Pascal Vercauteren en Abdelaziz Jaffal zagen hun schoten op doel nipt over gaan, of kwamen net iets te laat om prima uitgespeelde aanvallen af te ronden. Wie de kansen niet afwerkt weet dat hij het deksel op de neus krijgt, en dit was ook dit maal het geval. In de 8ste minuut verspeelde Steven Seedo de bal en Bezerra wist hiervan gebruik te maken om Morlanwelz op voorsprong te brengen. Edegem was door dit tegendoelpunt niet onder de indruk en verhoogde nog de druk. Dit lukte, en in de 15de minuut kon Vincent Roose een assist van Pascal Vercauteren voorbij de Morlanwelz doelman schuiven 1-1, en de zeer verdiende gelijkmaker stond op het bord. Morlanwelz kreeg nog een vrijschop na een lichte verdedigende fout (maar terecht geblazen) van Vincent Roose, maar de uitstekende spelende Thierry Rousseau wist de 1-1 rustcijfers op het bord te houden.

Tweede helft
RS Decoratie Edegem startte met: Thierry Rousseau, Vincent Roose, Abdelaziz Jaffal, Pascal Vercauteren en Samir El Haoual.
Morlanwelz kwam goed uit de kleedkamers en hielden Edegem onder druk, maar Thierry Rousseau wist zijn netten ongeschonden te houden. Dave Fermont en Steven Seedo maakte in de 3de minuut hun kansen niet af en twee minuten later wist Bezerra wederom van dom balverlies gebruik te maken om de 1-2 op het bord te zetten. Morlanwelz zag dat er toch een kans was om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen en zette Thierry Rousseau onder vuur, toch deze speelde een uitstekende wedstrijd en wist enkele uitgespeelde kansen van Morlanwelz onschadelijk te maken. Toch in de 15de minuut moest hij zich gewonnen geven, bij een snel genomen intrap van Morlanwelz bleek heel de Edegem verdediging leek stil te staan en kon Dendane ongedekt de bal binnen trappen (1-3). Het tot dan toe goed acterende scheidsrechterlijke duo kreeg het moeilijk om het zeer snelle spel te volgen, en liet daarbij dan ook wat steken vallen. Hoekschoppen werden niet gezien, en blauwe kaarten waren nodig om het spel wat te vertragen. In de laatste minuut kreeg Morlanwelz hun zesde blauwe kaart, maar Samir El Haoual kon van de 10 meter geen gebruik maken om nog wat aan de stand te veranderen.

Besluit:
RS Decoratie Edegem verloor deze wedstrijd, maar mag met opgeheven hoofd het toneel verlaten. Iedereen is het ermee eens dat op basis van de eerste helft Edegem meer had verdiend, maar koelbloedigheid bij de afwerking heeft ons de das omgedaan. Een meer ervaren Morlanwelz heeft het uiteindelijk gehaald (of hebben zij het toch moeilijk om in een degelijke zaal met opgelegde afmetingen wat betreft neutrale zones te spelen). Toch de inzet van heel het team van Edegem heeft laten zien dat zij klaar zijn voor de tweede ronde van de competitie. Doordat de Nationale ploeg naar Slonevië trekt is er een onderbreking van de competitie tot 2 maart, 14 dagen om onze spelers wat rust te gunnen en waarbij enkele kunnen herstellen van wat kleine blessures. Alleen Abdelaziz Jaffal en Samir El Haoual moeten aan de slag, zij zijn immers geselecteerd voor de Nationale ploeg.